52-годишен велосипедист омотал краката си в педалите на колелото и в следващия момент се оказал проснат на тротоара. Инцидентът е станал в събота малко след 17 часа в Средна кула. Докато карал колелото си, мъжът изведнъж рязко сменил посоката на движението и се блъснал в бордюра. От падането той е с рани на главата и е настанен в отделението по неврохирургия на болницата. Със сигурност пръст в инцидента има измереният алкохол в организма му - 2.33 промила.
С натъртвания и рани са и двама младежи, които се озовали в болницата в малките часове в петък. 22-годишният шофьор на фиат не успял да вземе десния завой малко преди Басарбово откъм Иваново, излязъл извън пътя и паркирал в дърво. Водачът и пътникът до него се разминали само с натъртвания и охлузвания и са пуснати за домашно лечение. Причина за катастрофата е несъобразената скорост, а най-вероятно за това е помогнала и почерпката преди сядане зад волана, тъй като пробата на шофьора показала 1.23 промила.
35-годишен водач на фолксваген пък изгубил управлението на колата и нацелил първо паркиран форд, а след това и спрял автобус. Инцидентът станал в събота вечерта в Глоджево. Шофьорът се разминал само с разкъсване на брадата и е пуснат да се лекува вкъщи. Все още обаче не е ясно по каква причина е изпуснал управлението на колата и се чакат резултатите от алкохолната проба на кръвта.