Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърса в Париж с награден фонд 2 646 495 евро. Първата ни ракета се наложи над италианеца Фабио Фонини с 6-3, 5-7, 6-2.

Нашият тенисист, който победи на старта на надпреварата Мишел Льодра, имаше да си връща на италианеца, който този сезон го надви убедително на твърди кортове в Сидни с 6-3, 6-1. Българинът започна колебливо мача, но при 2-3 за италианеца, хасковлията направи пробив за 4-3 в своя полза. След това Гришо направи нов пробив, взе отново подаването си и по този начин взе първия сет с 6-3.

Вторият сет бе доста по-равностоен и двамата тенисисти си размениха по няколко пробива. Все пак Фонини се справи много по-добре в края на сета и успя да изравни резултата след 7-5 в него. Димитров успя да направи ранен пробив при 1-1 в началото на третия решителен сет, повеждайки с 2-1, а след това затвърди подаването си за 3-1. След това, най-добрият ни тенисист направи нов пробив за 4-1, но се отпусна и Фонини го проби за 4-2. Последва нов пробив за нашия тенисист и спечелването на сета с 6-2.

Първата ни ракета при мъжете, който днес наниза цели 7 аса, си осигури 34 020 евро от наградния фонд на турнира и 90 точки за ранглистата, от които обаче ще прибави само 20 към актива си, тъй като имаше да защитава общо 70 точки от миналогодишното си участие в надпреварата.

Гришо ще играе в третия кръг с Хуан Мартин Дел Потро, който се намира в страхотна форма и през уикенда спечели турнира в Базел. Аржентинецът победи по-рано днес в два сета Марин Чилич от Хърватия.