Три години условно даде Русенският окръжен съд на 59-годишния Георги К., когото призна за виновен в отвличане на малолетно момиченце.
Екшънът се разиграл на 17 май тази година пред блок „Розова долина“. Там стояла от години паркирана караваната на Георги. 10-годишното момиченце си играело на топка наоколо с още три свои връстнички. В един момент топката обаче се пъхнала под караваната. И за да стигне до нея, малката се хванала за регистрационната табела.
Точно в този момент обаче оттам минавал Георги. И като видял детето, побеснял. По-късно той обяснил, че многократно е подавал сигнали в полицията, защото караваната му била подложена на постоянни хулигански посегателства: чупели му стъкла, огледала, драскали я, обирали я. Затова реагирал много остро. Отишъл при детето, дръпнал го и му поискал телефона, за да се обадят на 112 и да го предаде на полицията. Детето се разтреперало, извинило се, помолило да го пуснат. Но Георги отказал. И понеже детето нямало в себе си телефон, го хванал за ръка и го качил в апартамента си. Оттам веднага се обадил на 112 и повикал полиция.
Междувременно обаче трите приятелки на малката се обадили на майка й. Жената хукнала като обезумяла да си търси детето, дошъл и бащата. Двамата влезли във входа и взели да викат и да удрят по вратите, защото не знаели къде точно е дъщеря им. Само чували как тя вика за помощ отвътре. Когато Георги все пак отворил вратата, станал скандал, размахали се юмруци. Тогава дошла и полицията. И в крайна сметка той бил прибран да пише обяснения в районното.
Георги вчера така и не се призна за виновен. Напротив - обясни, че е бил длъжен като гражданин да сигнализира първо, че навън играят деца без надзор и второ, че върху неговата собственост е имало посегателство и той е бил длъжен да извика полицията. Затова е сигурно, че ще обжалва условната присъда, която вчера му даде Окръжният съд.