Девет пълни отличници от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите получиха вчера наред с дипломите си и златни медали за положения труд от ректора проф.Димитър Димитров. Вчера училището отбеляза десетата година от стабилното си присъствие в Русе и изпрати с пожелания за успешен старт в живота и плодороден бизнес 260 бакалаври и 50 магистри от осмия си випуск.
Ние сме изключително щастливи, че именно от този край е родом светецът, който носи името Димитър и закриля българските земеделци, затова се опитахме да помогнем на манастира, съхраняващ Христовата вяра и почитта към св.Димитър Басарбовски, каза в словото си проф.Димитров. Така той обяви, че училището е осигурило мотофреза за монасите от Басарбовския манастир, които имат нужда да обработват машинно земята си.
Випускниците и ръководството на висшето училище бяха поздравени от председателя на ОбС Васил Пенчев, а сред официалните гости бяха зам. областният управител на Област Русе Айлян Карамехмедова, зам.-кметът на Русе Иван Григоров и преподаватели от различни университети в страната.