Със стихове на талантливия, но почти неизвестен русенски поет Семо Русев даде своите напътствия на участниците в ученическия литературен конкурс „Стоян Михайловски“ председателят на журито доц.Руси Русев.
На церемонията по връчването на наградите преди дни доц.Русев цитира поета в тържественото си слово, което произнесе преди началото на най-вълнуващата част - обявяването на резултатите от творческата надпревара, организирана от Общинския детски център за култура и изкуство. Със специално приветствие към събралите се в зала „Европа“ лауреати се обърна зам.-кметът по културата Иван Григоров, който връчи и поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов.
Трите големи награди за литература, публицистика и колективна журналистическа заминаха за Карнобат, София и Плевен. Тях връчи зам.-кметът Григоров.
Две първи награди - за поезия и за проза в трета възрастова група, печелят Дафин Козарев от Английската гимназия и Габриела Григорян от СОУПНЕ „Фридрих Шилер“. При най-малките от 1 до 4 клас Христина Иларионова от СОУ „Васил Левски“ печели втора награда за стихове, трета награда взе Стамен Димитров от втора възрастова група, от същото училище, а поощрение - Атанас Атанасов от Щръклево.
При младите журналисти русенци спечелиха една втора награда - за Елиа Ботева от клуба към ОбДЦКИ, и две трети - за Стамен Димитров и за Кремена Цанева, също от клуб „Журналистика“ в центъра.