747 грама амфетамин на хапчета опитал да прекара през Дунав мост германският гражданин Осман Аджар. Наркотикът бил скрит в тайници на луксозния му „Мерцедес S500“ с немска регистрация. Съмненията на митническите служители за нередност се потвърдили, след като колата била отделена за щателна проверка. Така те открили дрогата за близо 30 000 лева. Специалистите установили, че в левия праг на автомобила е укрит увит във фолио найлонов пакет, който съдържа зеленикави таблетки, пресовани във формата на мини-граната, съобщават от митницата. 
За опита за пренос на наркотици през границата на 24 юни прокуратурата поиска Осман да бъде задържан под стража. Ако вината му бъде доказана, трафикантът ще получи между 10 и 15 години затвор и глоба между 100 000 и 200 000 лева.
„Не се чувствам виновен. Явно преди да си купя колата, някой е оставил в нея хапчетата. Затова трябва компетентно лице да прецени преди колко време са направени дупките на тайника и там е стоял наркотикът“, обясни вчера пред съда самият Осман. Адвокатът му поиска мъжът да бъде пуснат под парична гаранция, вместо да бъде задържан под стража. Съдът обаче прецени, че мястото му е в ареста, но мярката може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново.