Новата спортна зала на Училището за европейски езици беше открита вчера официално с водосвет, който отслужи поп Марин. Специален гост на събитието беше един от най-успешните български баскетболисти Филип Виденов, бивш възпитаник на училището. Той похвали новото спортно съоръжение и заби първия кош, а след това сложи свой автограф върху топка. Ученици пожелаха да се снимат със звездата.
Лентата на дългоочакваната сграда прерязаха директорът на училището Добромира Николова, кметът Пламен Стоилов и Филип Виденов. От името на депутатите на ГЕРБ Пламен Нунев подари на училището по 3 футболни, баскетболни и волейболни топки.
За мултифункционалната зала на Училището по европейски езици държавата отпусна на 28 август 2012 година парите, на 17 септември същата година тогавашният вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков направи първа копка, но заради продължителното обжалване на процедурата за избор на изпълнител, строежът започна едва на 16 ноември 2013 година. Крайната цена на залата е 700 хил. лева, но Общината е дала свои 20 хил. лева за оборудването й с пейки и модерни баскетболни кошове и мрежа за волейбол.
Кметът Пламен Стоилов пожела на възпитаниците на училището активно да спортуват в новата придобивка, като подчерта, че се надява през февруари догодина да бъде готова и Спортната зала на Русе. Той благодари на строителя, на когото се наложи да работи в студените зимни месеци, и на ръководството на училището за съдействието.
Директорката на Училището по европейски езици Добромира Николова благодари на всички, допринесли да го има спортното съоръжение.