Стамен Савов е невинен, категоричен беше тричленен съдебен състав на Русенския окръжен съд. И неговото решение е окончателно, а Савов е напълно оправдан.
Както „Утро“ писа, шефът на общинските „Комунални дейности“ бе предаден на съд с обвинението, че на 15 май миналата година е принудил свои служители да върнат обратно черно лъскаво „Ауди А8“ там, откъдето го вдигнали с паяка.
Колата била репатрирана, защото била спряна в нарушение на правилника - в разширението до автобусната спирка пред КАТ. Само че тънкият момент в случая е, че аудито се оказало собственост на „Булстарс“ - фирмата, управлявана от Красимир Даков. А било дадена за ползване на Иван Павлов - шеф на друга нашумяла напоследък фирма - „Крис груп“. Именно Павлов лично се обадил на Савов, с когото се познавали отдавна, за да „изрази голямото си недоволство, че автомобилът му е репатриран“. И Савов се разпоредил това да бъде сторено. 
Пред съда обясни и защо го е направил: при репатрирането колата била леко одраскана, но съществувала опасност Общината да бъда осъдена за тази щета. А застраховка за вреди от дейността на паяка нямало. 
Магистратите от Окръжния съд обаче смятат, че нареждайки да бъде върнат автомобилът на мястото, откъдето бил репатриран, подсъдимият Савов е злоупотребил с властта си. Нарушил е режима на своята служба и я е задействал за постигане на цели, стоящи извън публичния интерес. Целта е била да удовлетвори недоволството на Павлов от репатрирането и едновременно поради личното си убеждение, че конкретно автомобили като този /съдържащи в регистрационния си номер 0808/, не подлежали на репатриране от улиците на град Русе, пише съдът в мотивите си.
Според съдебния състав връщането на колата обратно на спирката е в противоречие и няма нищо общо с публичния интерес. Но това не е достатъчно Савов да бъде осъден за такова престъпление, в което е бил обвинен - принуда над служителите няма, категоричен е съдът.