Частният съдебен изпълнител Милкана Македонска бе осъдена да плати 55 806 лева на фирма „Карнес“ като обезщетение за вреди, „причинени от процесуално незаконосъобразно принудително изпълнение“. Парите ще трябва да бъдат платени заедно с лихви, разноски и други такси, стига решението на Русенския окръжен съд да влезе в сила. Защото отсега е сигурно, че то ще бъде атакувано и пред ВТАС.
От делото става ясно, че фирма „Карнес“ е закупила на търг при Македонска зъбошлайфмашина за 55 800 лева през ноември 2011 година, платили и за документ за собственост, но така и не получили машината. Тя си останала при стария собственик, който пък впоследствие я продал на друг. Затова сега фирмата се обръща срещу Милкана Македонска и иска обезщетение за претърпяната вреда.
Самата Македонска е категорична, че не е нарушила по никакъв начин закона и посочва, че от фирмата е трябвало да внесат такса за извършване на следващото изпълнително действие, което те не са направили. Затова и не са получили закупената от търга вещ. Според съда обаче няма достатъчно достоверни данни, че „Карнес“ изобщо са били уведомени, че трябва да платят още 1% върху цената като такса, за да могат да си получат машината. Това според състава е нарушение на процедурата, заради което Македонска трябва да плати обезщетение.