Цветана Пиронкова започна със загуба участието си в Garanti Koza WTA Турнир на шампионките. Първата ни ракета при дамите падна с 0-6, 2-6 от бившата номер едно в света Ана Иванович в мач от група "Средец" на надпреварата, която стартира днес в зала "Арена Армеец".

Пловдивчанката започна доста сковано мача и закономерно загуби първия сет на нула. През втората част Пиронкова опита да се противопостави на своята съперничка, показа малко по-добра игра, но това не бе достатъчно тя да обърне мача в своя полза и да срази една от претендентките за трофея в София.

В крайна сметка, Иванович спечели мача в два сета за по-малко от час, а българката ще трябва да се задоволи с 25-те точки за световната ранглиста, които се полагат за всяка загуба в груповата фаза. Двете се познават отлично от деца, но преди този мач имаха два мача под егидата на Женската тенис асоциация. През 2008 година в Рим Цвети победи сръбкинята с 6-4, 5-7, 6-2, а през миналата година Иванович спря нашата тенисистка на осминафиналите на "US Open" след успех с 6-0, 6-4.

В другите си мачове от групата, Цвети ще премери сили със Саманта Стоусър и Елена Веснина. В другата група - "Сердика", се борят Симона Халеп, Мария Кириленко, Анастасия Павлюченкова и Ализ Корне. Полуфиналите ще се играят в събота от 17:20 часа и 19:20 часа, а финалът е в неделя от 19:00 часа.