Най-добрият български тенисист Григор Димитров започнас победа участието си на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж. Хасковлията, който преди десетина дни спечели турнира в Стокхолм, се наложи с 6:7, 6:3, 6:3 над 50-ия в световната ранглиста Микаел Льодра (Франция). С този успех Гришо си осигури 17 940 евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста. Във втори кръг ще българинът ще срещне поставения под №16 Фабио Фонини, който почива на старта на турнира.

ПЪРВИ СЕТ
Първата част на мача протече равностойно, като Димитров и Льодра печелеха подаванията си до 5:5. След това французинът проби подаването на българина на нула, но Гришо отговори веднага и изравни резултата, като взе гейм при подаване на съперника си. В тайбрека Гришо поведе за 5:3, но последваха четири поредни точки за Льодра, който поведе в мача.

ВТОРИ СЕТ
В тази част Григор Димитров направи два пробива, които му гарантираха изравняването на резултата в мача. Гришо проби сервиса на Льодра в третия гейм, а след това и в деветия. Българинът направи невероятно представяне при 3:2 в своя полза, като при свой сервис успя да спечели точка, въпреки че изоставаше с 0:40.

ТРЕТИ СЕТ
Достатъчен за успеха на Григор Димитров в решителния сет се оказа пробива в шестия гейм, което позволи на българина да поведе с 4:2. Последва размяна на точки при собствен сервис, а в последния гейм българинът спечели подаването си на нула. Така хасковлията спечели мача и се класира за втория кръг на турнира.