Бразилски съд удовлетвори иска на футболиста от националния отбор на страната Неймар и постанови един от броевете на списанието да бъде иззет от продажба в южноамериканската страна, съобщават местните медии.

За помощ към бразилската съдебна система се обърнала компанията "НР Спортс", която обвини изданието в разпространяване на лъжи за живота на футболиста.

Съдебното решение се отнася за юнския брой на списанието, чиято обложката, решена в цветовете на бразилския национален отбор, показва местна красавица фотомодел с надписа: "Брюнетката, която очарова Неймар". Преди това в бразилските медии неведнъж са се появявали спекулации, че екзотичната Патрисия Джордан, сега снимана в Плейбой, е бивша негова любовница.

Компанията "НР Спортс" е на родителите на футболиста и притежава изключителните права върху името му Неймар да Силва Сантос Жуниор (Neymar da Silva Santos Júnior), известен повече като Неймар.

Бразилската редакция на "Плейбой" ще може да обжалва решението на съда от първа инстанция, но във всички случаи до излизането на окончателното решение списанието ще трябва да бъде изтеглено от продажба. Ако не стори това, издателят ще трябва да плаща ежедневно по 10 хиляди реала (4,5 хиляди долара) глоба.

От бразилския "Плейбой" вече съобщиха, че не са получили официално съдебното решение и съответно юнският брой все още може да бъде купен свободно.