Футболистите на „Дунав“ победиха „Спартак“ /Вн/ с 2:0 в жизненоважен за оцеляването на отбора в „Б“ група мач. Успехът обаче не дойде никак лесно, въпреки че варненци не предложиха нищо изненадващо в атака.
Първият гол падна в 43-а минута след изстрел на Любо Иванов от фаул. Той шутира от границата на пеналта във вратарския ъгъл, но стражът на гостите Банков не помръдна. Малко по-рано Георги Мирчев можеше да даде преднина на „сините“, но ударът му прати топката в гредата. Нашите можеха да решат всичко до края на полувремето. Игралият нелошо млад нападател Йордан Димитров надбяга пазачите си, но вместо да шутира във вратата, прати топката в аут.
Второто полувреме започна в приспивно темпо с игра в центъра и серия от скучни единоборства. Голови положения пред врати липсваха. Така се стигна да 65-а минута, когато гостите оредяха до 10 души. Ганчев получи жълт картон за симулация, 3 минути по-късно игра с ръка и се развика на съдията Драган Стойков, който не го пощади и с втори жълт картон го насочи към съблекалнята.
Напук на очакванията, че „Дунав“ ще реши вече безпроблемно мача, отборът зацикли с много грешки в средата на терена, почти никаква идея напред и отпадащи от минута на минута футболисти. Най-хубавото в тези мигове бе, че беззъбият „Спартак“ не можа да се възползва от умората в редиците на „сините“.
Феновете си отдъхнаха едва в 89-а минута, когато Владимир Каптиев надбяга защитниците и с премерен удар направи 2:0.
Старши треньорът на гостите и хората от неговия щаб скандализираха публиката с подвиквания по адрес на съдиите, а когато изгоненият Ганчев напускаше терена, заби няколко шута в стените на сгъваемия тунел.
„Дунав“: Иван Георгиев, Милчев, Григоров, Джелилов /Стоев-46/, Стоян Георгиев, Димов, Л. Иванов, Марудов Цирков - 80/, Димитров /Каптиев -60/, Раденцов, Мирчев.
„Спартак“: Банков, К. Иванов, Панов /Николов-30/, Донев, Кямил, Митев, Желязков /Събков-85/, Коруджиев, Смирнов, Беадиров, Ганчев.