Слухове за смяната на шефа на ВиК-Русе Сава Савов плъзнаха в различни среди, а упорито спрягани за поста са Георги Стоилов и Айдън Юсеинов.
Айдън Юсеинов е директор на Професионалната гимназия по електротехника. Той е бил общински съветник и е бивш общински лидер на ДПС и бе кандидат на партията за областен управител на Русе, но в крайна сметка мястото бе дадено на БСП.
По-малко публичен е Георги Стоилов, който е инженер, работи във водното дружество и беше шести в депутатската листа на БСП и кандидатурата му звучи по-достоверно.
Официално никой от отговорните политически фактори не потвърждава слуховете за смяната на водния шеф Сава Савов. Червеният депутат Добрин Данев отрича такива намерения.  
Областната лидерка на ДПС Ферихан Ахмедова също отрича с нея да е обсъждано назначението на Айдън Юсеинов за шеф на ВиК.
Самият Сава Савов само преди дни се завърна от командировка в САЩ, където трима управители на ВиК дружества и един представител на ДАКЕВР се обучаваха във връзка с предстоящите реформи във водния сектор по покана на Държавния департамент.
Нямам представа какво ще се случи, нито какви са слуховете, но аз бях командирован от министъра на регионалното развитие, не е логично да пращат на обучение човек, когото са нарочили за смяна, каза Сава Савов пред „Утро“. Освен това изтъкна, че смяната му задължително трябва да се гласува на Общо събрание на акционерите, а такова не е насрочено.
Запознати обаче са убедени, че такива планове има. Като причина за евентуалното уволнение на Савов, който винаги е минавал за човек на червените, се сочи фактът, че по времето на ГЕРБ той запази поста си.
Смятам, че ще бъде голяма грешка, ако шефът на ВиК-Русе бъде сменен. Той е професионалист и точно затова по времето на ГЕРБ не посмяхме да го махнем. Като специалист Савов допринесе много за реализацията на иначе доста проблематичния воден проект по ИСПА, коментира кметът Пламен Стоилов. Неговото мнение е важно, тъй като във водното дружество Община Русе е акционер с 32%.
Стоилов изтъкна още, че благодарение на Сава Савов фирмата се развива добре и е едно от малкото дружества, които внасят дивидент в общинския бюджет. Въпреки кризата за миналата година то е внесло в местната хазна близо 140 000 лева.
Ако се наложи, не изключвам възможността да изляза с позиция подобно на кметовете на Габрово и Велико Търново, където има такъв проблем, каза още Пламен Стоилов.