Дарителската кампания за пострадалите от наводненията в Добрич, Варна и Велико Търново се разраства и в нея се включват все повече фирми, организации и граждани от Русе. Вчера от детската градина „Смехорания“ към Добрич потегли кола, натоварена със стотици бутилки химически препарати, минерална вода, дрехи и кутия с парични дарения.
Фондация „Приятелска подкрепа“, чиято основна дейност е подпомагане на социално слаби хора, се е свързала със свои колеги от Добрич и изпрати одеяла, чаршафи, хавлиени кърпи, покривки, котлони, домашни потреби и почистващи средства. Дарението беше извозено до бедстващия район на разноските на родената в Добрич, но станала русенка Марияна Суйчуклиева. Акцията продължи вчера с нова пратка почистващи и дезинфекционни средства за бедстващите, като общото количество е близо 80 кашона и пакети. Младежите от защитените жилища също активно се включиха при приготвянето на кашоните и товаренето им, каза председателят на фондацията Маргарита Събева.
Фирма „Пачико“ записа името си сред дарителите, след като предостави на Българския червен кръст дезинфекционен сапун и фрешове на стойност над 1500 лева.
В магазини „Билла“ който желае може да купи хранителни и почистващи продукти за пострадалите и да ги остави в специално обозначените колички, като вчера дообед две от тях вече бяха пълни с бутилирана вода, макарони, леща, консерви, бисквити, препарати за почистване.
Русенската куриерска компания „Еконт Експрес“ се включи в добротворчеството, като обяви, че до петък включително пратките с дарения ще пътуват напълно безплатно до кризисните центрове в Добрич, Варна и Велико Търново. Във всички офиси на фирмата са указани адресите на центровете за подпомагане.