Шампионът „Лудогорец“ ще играе на 13 юли в Русе демонстративен мач с победителя от тазгодишното издание на „Ариана Аматьорска лига“. Разградчани ще донесат своя талисман - орелът, който ще полети в небето на нашия град. Този двубой ще се проведе в събота вечерта, часове след последната среща на аматьорските състави. 
Финалите на любителския „бирен“ турнир ще започнат на 12 юли и ще се играят на специален мобилен стадион, изграден на централния градски площад. Участие в заключителните мачове ще вземат регионалните шампиони от кръговете в Благоевград, Русе, Стара Загора, Пловдив и Варна, както и три отбора от регионалния етап на надпреварата в София. Осемте тима ще бъдат разделени в две групи по 4 отбора.
„Избрахме Русе за домакин на финалите, тъй като градът ни впечатли с чудесната си атмосфера по време на ежегодните регионални турнири“, обясниха организаторите на „Ариана Аматьорска лига“. 
Специален гост на турнира ще е новият старши треньор на „Литекс“ Красимир Балъков, който ще пристигне в Русе като рекламно лице на „Ариана Аматьорска лига“.