"Лудогорец" нахлу в Топ 3 на Лига Европа с успеха си срещу "Черноморец" в Одеса (1:0). С три поредни победи и без допуснат гол в турнира могат да се похвалят само българският шампион, английският "Тотнъм" и немският "Айнтрахт". Тимът от Разград счупи и родния рекорд за старт в Лига ЕВропа. Никога досега наш тим не е започвал с три поредни победи в груповата фаза, дори не е стигал до повече от два успеха. А "Лудогорец" има шанс да подобрява собствения рекорд, въпреки че вероятно само точица ще стигне на нашите да прескочат в турнира и напролет. В София идва "Черноморец" и нова победа ще бетонира участието на нашите напролет и на теория.

С основна заслуга за успеха в Одеса бяха двамата вратари. Този на "Черноморец" се разсея при фаула на Христо Златински. Националът ни Владо Стоянов обаче беше безгрешен. Неслучайно всички украински журналисти преследваха юношата на ЦСКА за интервюта. Представители на най-големите украински клубове пък веднага започнаха да разпитват за цената на Владко Стоянов.

Шампионите ни нямаха време за празнуване. Те се прибраха във Варна към 4,00 сутринта днес и отпрашиха веднага към Разград. Във въздуха бяха вдигнати няколко скромни тоста. Босът Кирил Домусчиев се прибра с личния си самолет.
Изпълнителният директор Ангел Петричев пък има нова мисия, след като лъсна кубе при първата победа, а след втората скочи с парашут. Той ще учи народен танц: "Една капанска ръченица, хоро, което е по-опасно от парашутизма. Аз съм се зарекъл заради нашите фенове от Лудогорието да науча това хоро, което за мен ще е доста трудно", сподели Петричев.
От "Лудогорец" изказаха специални благодарности на "Черноморец" за приема и обещаха да покажат гостоприемство на 7 ноември в София. Българите бяха шокирани най-вече от разкритието на украинците за хотел "Лондонская". Оказа се, че шампионите са били настанени в крилото на гостилницата, в което навремето са живели великите Толстой и Пушкин.

Стойчо: Това беше най-трудният мач

Това беше най-трудният ни мач, обяви треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев след успеха в Одеса. "Все още не можем да преживеем победата. Имаше доста моменти, в които изтръпнахме. На няколко пъти виждах как влиза топката, но за радост това не стана", каза Стоев. "През второто полувреме разчитахме на контраатаки, при които да вкараме втори гол. Тук вече говорим за морално волеви качества, за характер. Това бе спортна битка. Радващо е, че успяхме. Нямам представа дали това е решителната крачка, но е голяма. Вече създаваме име в Европа и трябва да го защитим в следващия мач. Но нека не избързваме, имаме още три мача", добави още Стоев.

Голмайсторът Христо Златински призна, че е имал късмет при гола си. "Търсех сила и да оцеля вратата от свободния удар", добави халфът.

Вече сме голям отбор

радваше се като малко дете халфът Марселиньо. "Дойдохме, за да не загубим, а си тръгваме с важна победа. Първо място! Супер! Ние за това работим, да побеждаваме. Казаха ми, когато дойдох, че искат "Лудогорец" да стане голям отбор. Тогава "Лудогорец" беше малък, а сега вече е голям отбор", допълни бразилецът. Капитанът на "орлите" Светльо Дяков заяви, че в отбора има голям еуфория. "Мисля, че характерът, който показахме, се оказа решаващ", коментира халфът.

"Имаше повече битка. Отборът от Одеса разчита повече на единоборства и на центрирания. Това ни затрудни, но ние издържахме. Моят картон бе заслужен", каза още Дяков, който ще пропусне двубоя с Одеса след 2 седмици.