Главният архитект Симеон Рангелов се върна вчера на работа след почти едногодишно отсъствие по болест. По време на отсъствието му изпълняващ длъжността беше арх. Живка Бучуковска, шеф на дирекция „Териториално и селищно устройство и строителен контрол“.
Арх. Рангелов през миналата година се разболя, след като кметът Пламен Стоилов поиска оставката му „заради уронване на престижа на Общината“ и свика дисциплинарната комисия по Закона за държавния служител, за да се произнесе тя за действията му. Арх. Рангелов отказа да подаде оставка, а в деня, в който трябваше да се яви пред комисията, беше приет по спешност в болницата.        
Причина за скандала стана заведението „План Б“ на Красимир Даков. Той гръмна, след като Окръжна прокуратура излезе със становище, че заведението на площад „Батенберг“ е с неправилно определен статут на преместваем обект и трябва да бъде премахнато. Прокуратурата се позова на становище на Дирекция „Национален строителен контрол“.
Кметската заповед за събаряне на „План Б“ и прилежащият сенник обаче беше обжалвана в съда от собственика Красимир Даков и бяха образувани две дела. За статута на заведението Административният съд вече се произнесе, че не е преместваемо, но решението се обжалва пред ВАС и делото е насрочено за септември. Решение за сенника все още няма.
Вчера след завръщането на работа на гл. архитект Симеон Рангелов секретарят на Общината Димитър Генков коментира, че сега ще продължи работата на дисциплинарната комисия. Тя беше преустановена, след като арх. Рангелов излезе в болнични.