Кметът на Русе Пламен Стоилов награди вчера с отборна премия футболистите на „Дунав“, които победиха „Несебър“ в баражен мач с 1:0 и извоюваха виза за участие в първенството на Елитната юношеска група със състезатели до 17 години. На срещата в общината присъстваха зам.-кметовете Свилен Иванов и Иван Григоров, изпълнителният директор на клуба Теодор Георгиев, шефът на детско-юношеската школа Борислав Богомилов, треньорът на тима Димитър Тотев.
„За мене това класиране в елита е много важно, защото става дума за 17-годишни момчета, някои от които ще играят след време и за представителния отбор. Пожелавам ви да влезете един ден в „А“ група като футболисти на мъжкия тим, защото град като Русе остана прекалено дълго извън елита на българския футбол“, обърна се кметът към Кристиян Дончев, Джан Сабриев, Любослав Булгурджиев, Светослав Белчев, Мартин Трашлиев, Диян Руменов /капитан/, Искрен Тодоров, Динко Станчев, Васил Дженков, Веселин Василев, Станимир Петров, Хакан Хасан, Добромир Дамянов, Борислав Чиликов, Стефан Митев, Димитър Георгиев, Александър Георгиев.
Кметът подчерта, че общината ще съсредоточи усилията си в ремонта на базата.
„Ще работим за поставяне на още седалки на Градския стадион, ще правим подобрения и на стадион „Дунав“, който е доста амортизиран“, каза Стоилов.
Заместникът му Свилен Иванов заяви, че ще се направи всичко възможно за осигуряване на „спокоен“ бюджет.
„Направихме отделна сметка на школата, което значи, че постъпилите от спонсори средства ще се изразходват само от децата и юношите. Ще продължим да работим за финансовата стабилност на школата, защото тя е широката основа за развитието на клуба“, каза Иванов.
„Не бих искал за звучи като самохвалство, но този отбор няма загуба и равен мач от август миналата година. Благодаря на всички момчета, които се трудиха през този период под мое ръководство“, каза треньорът Димитър Тотев.