Проблемите пред старши треньора на „Дунав“ Самир Мъстънов преди утрешния домакински мач на русенските футболисти срещу „Спартак“ /Варна/ се увеличиха с още два. След като стана ясно, че Николай Петров няма как да вземе участие в двубоя заради травма, а положението при Младен Стоев е 50:50, в редицата на контузените се наредиха централният защитник Стоян Георгиев и младият нападател Георги Мирчев. Двамата пострадаха при една от последните тренировки и лекарският екип ще се опита да ги вдигне с обезболяващи инжекции.
„Въпреки че вървим към края на сезона, функционалното състояние на играчите не е много добро, затова и се обаждат болежки при всяко по-сериозно натоварване“, заяви пред „Утро“ наставникът Мъстънов.
Новините от лагера на „Спартак“ потвърждават очакванията, че раздираният от финансови неуредици варненски отбор ще пристигне с титулярите си. Новият лозунг пред „соколите“ бил „Дайте да играем от мач на мач и да завършим сезона, пък през зимата може да се появи някой чичко с пари“.
В желанието си да мотивира играчите извън Варна, ръководството на „Спартак“ обещало, че ще им изплати до часове парите по наем на жилищата.
Изключително важният за съдбата на „Дунав“ мач ще започне в 15 часа.