В среща от група В в груповата фаза на турнира Лига Европа Лудогорец победи Черноморец Одеса в Украйна с 1:0. Победното попадение вкара Христо Златински от пряк свободен удар в 45-ата минута.

Домакините от Черноморец започнаха по-активно мача, но Владислав Стоянов се намеси добре при няколко опасности пред неговата врата. Антонов в 20-ата минута пропусна да открие резултата.

В 31-ата минута Мисиджан уцели горната част на напречната греда. Седем минути по-късно Владислав Стоянов спаси отбора си от попадение, след като спаси удар от близка дистанция на Сантана. Така се стигна и до 45-ата минута. Тогава Златински препарира Безотосни с перфектно изпълнен пряк свободен удар.

Наставникът на домакините Григорчук направи две смени на почиката и в игра се появиха Диденко и Джедже на местата на Антонов и Гай.

В 48-ата минута Мисиджан регистрира удар само за статистиката. Домакините наложиха натиск, но той в тези моменти беше безрезултатен. Шест минути по-късно Кишада не успя да отбележи втори гол във вратата на Черноморец. Техничният му удар мина на сантиметри от рамката на вратата.

В 60-ата минута Джедже се освободи добре и стреля над гредата на Стоянов. Малко по-късно резервата Диденко с глава от шест метра пробва рефлекса на Стоянов, но българският вратар спаси. Прийомов също пробва мерника си в следващата атака, но и той беше неточен.

Владислав Стоянов се превърна в герой за българския тим като отразяваше удар след удар към вратата. Матос в последните минути можеше да донесе точка за домакините, но Барт изчисти.

В крайна сметка Лудогорец спечели с минималното 1:0 и вече има 9 точки с голова разлика 6:0. В другата среща от нашата група Динамо Загреб и ПСВ Айндховен завършиха 0:0. С тази точка холандците са втори с 4 точки, Черноморец има 3, а тимът от Загреб е с 1.