Григор Димитров сбъдна мечтата си и най-после ще се изправи срещу идола си Роджър Федерер. В мач от втория кръг на турнира в Базел 22-ият в света изнесе лекция на Александър Долгополов и с лекота го елиминира, надделявайки с категоричното 6:3, 6:2.

Срещата на хасковлията с украинеца трая точно 1 час, в който Гришо демонстрира завидните си умения и продължи страхотното си представяне напоследък, записвайки седма поредна победа.

Така жадуваният мач срещу бившия лидер в ранглистата и рекордьор по титли от Големия шлем Роджър Федерер ще се състои още утре. В 21:00 часа в петък вечер всички българи ще приковем внимание към екраните, за да очакваме чудото от Димитров. Гришо отдавна жадуваше за официален мач срещу идола си. И ето, че дочака този миг. А любопитното е, че срещата им ще бъде не къде да е, а в родното място на Маестрото.

Сблъсъкът на Гришо с Федерер е от 1/4-финалите на турнира в Базел, а преди успеха над Долгополов, Димитров елиминира и Радек Щепанек, разбивайки го с 6:3, 6:3.

Както е известно, само преди дни хасковлията спечели първата си титла, триумфирайки на АТP турнира в Стокхолм. Сега българинът сбъдна още една от мечтите си - да играе срещу Федерер.