Прегладнял рецидивист разбил павилион за пилета на грил и скара за вкъщи във „Възраждане“, но продавачката го спипала, докато пълни чанти с храна и го предала на полицията.
В сряда в 7 часа на път за работа продавачката в павилиона до Покрития пазар на ул.“Тулча“ отдалеч забелязала, че подвижният преден капак е отворен. Щом приближила, видяла вътре мъж да пъха в чанти сурови пилета, пържоли, наденици, кебапчета и кюфтета от хладилника.
„Бандитът си вдигна главата и аз просто го поздравих, защото за друго в този момент не се сетих. Останах изумена, когато той ми отвърна „Здрасти, аз съм Пешо“ и продължи да пълни чантите“, каза вчера пред „Утро“ смелата жена.
Тя запазила самообладание, отдалечила се и се обадила на тел.112 с молба бързо да пратят полиция.
Само за минути пристигнали униформени от Второ РПУ задържали 29-годишния К.Ж. заедно със саковете крадени мезета е и дребна сума оборотни пари. Оказало, че името Пешо, както той се представил на продавачката, е псевдонимът му, с който е познат в криминалните среди в Русе. Справка показала, че бандитът има богато криминално досие и дори е осъждан за кражби. К.Ж.-Пешо е пратен на съд.
За последните два дни това е втори случай, при който решителни продавачки успяха да се справят с крадци в обектите им.