Автобус и тролейбус от градския транспорт, при това и двата пълни с пътници, се сблъскали посред бял ден на 24 април на спирката на университета на „Доростол“. Автобусът от линия 28 бил спрял, а тролеят с номер 29 идвал отзад. Тролейбусният шофьор решил да заобиколи автобуса, но при маневрата двете возила се сблъскали.
Пътниците се поразклатили малко, но пострадали нямало. За сметка на това и двете превозни средства претърпели поражения - едното останало без странично огледало, а другото било здраво охлузено. Съвсем по български двамата водачи слезли от кабините и помежду им избухнал скандал кой е виновен за случката. Дошла и полиция. Като поогледали на място, униформените решили, че виновен за катастрофата е водачът на автобуса и му съставили акт, а впоследствие човекът бил наказан със 140 лева глоба. Само че той отказал да носи вина за инцидента и оспорил акта в съда.
В крайна сметка автобусният водач спечели делото. Защото според съда вината му наистина не е доказана. От мотивите на съдията става ясно, че на спирката е имало десетки очевидци на катастрофата, но те така и не били разпитани като свидетели. А единственият, който се явил в съда, обяснил, че автобусът си е стоял на място, чакал е хората да се качат и тъкмо затварял вратите, когато станала катастрофата. Следователно нямало как да е засякъл пътя на идващия отзад тролей. Недопустимо е при наличие на свидетели, при възможност да се назначи експертиза, разследването да се изчерпи със субективното мнение на един полицейски служител, категоричен бе Районният съд. И отмени акта на водача.