Русенската технологична компания Infozone спечели първата награда във второто издание на конкурса за иновативни мобилни приложения UniCredit App Challenge 2.0, организиран от УниКредит Булбанк и Mobile Monday Sofia. Софтуерната фирма взе участие в състезанието с приложението UniCredit Loyal & Specials - специална версия на разработения от нея мобилен софтуер Infozone, предлагащ услуги, базирани на местоположението. Финалният етап на надпреварата се проведе на 17 юни.
Първото място в конкурса включва парична награда в размер на 4000 лв., осигурена от УниКредит Булбанк, възможност за пилотно тестване на приложението във финансовата институция, както и организирано еднодневно посещение за двама членове на екипа в UniCredit Innovation Lab, Милано, Италия. Там те ще имат възможност да се запознаят с най-иновативните проекти и разработки на една от най-големите и успешни банкови групи в Европа.
Infozone е мобилно приложение, което показва какво ново, изгодно и интересно има наблизо. То предоставя не само полезна информация, а и достъп до актуални промоции, отстъпки, интересни събития и новини. Потребителите имат възможност да получават уведомления за специални предложения в близост до тях или сами да поискат такива от избрани обекти.
Бизнесът използва Infozone като платформа за взаимодействие и привличане на клиенти в близост до търговските обекти - чрез публикуване на съдържание, което подтиква към действие и покупка. Приложението има английска езикова версия и е налично за потребители от чужбина.
Infozone е включен в платформата за приложения на Виваком Viva Apps и е достъпен на всички закупени от Виваком мобилни устройства. През април тази година управителят на Infozone Емилиян Енев съобщи, че то вече има над 10 000 сваляния.