"Фолксваген Поло" отнесе витрините на "Лафка" и се вряза в детската площадка на ресторант "Тони 2000" срещу 8 блок в квартал "Тракия". Инцидентът е станал около 6,30 сутринта. По чудо няма жертви. Колата е шофирала млада жена, а с нея са били и две момчета. Според очевидци фолксвагенът идва от Галакси, влиза в завоя до 8 блок с 90 или 100 километра, поднася заради водата по улицата, блъска уличен знак до спирката, отнася две от хладилните витрини на веригата за вестници "Лафка" и се врязва в детската площадка на ресторант "Тони 2000", съобщи marica.bg.

Наоколо всичко е в стъкла, бутилките от витрините са се разпилели. „Момичето е на около 20 години, казва се Мария, пила е само една бира. Нищо й няма, както и на двете момчетата. Добре е, че колежката ми, която е на смяна, минути преди това е заредила витрините и няма жертви. Късмет е също, че третата витрина е понесла част от удара, ако я нямаше, колата щеше да е в павилиона. Всичко е леш, чак лафката е изместена", разказа Галя, която продава в павилиона, но в момента не е била на смяна.

Продавачката Петя бе много изплашена и благодари на Бога, че е жива и здрава. Ето какво разказа 48-годишната жена:" Бях в павилиона, правех кафе. Силно се разтресе , започна да пада стоката вътре. В първия момент помислих , че е земетресение. Веднага някой ми отвори отвън вратата, хвана ме за ръката и ме изведе. После разбрах, че се е врязала кола в хладилните витрини. Тогава осъзнах, че една жена, която чакаше на спирката, ми е отворила вратата. Тя ме прегърна и ми каза : „Жива си, спокойно”.

После дойде момичето, което е шофирало фолксвагена и ме попита дали съм добре. Като видя, че звъня на полицията, едно от момчетата дойде да ме заплашва. „Павилионът ви е здрав, няма му нищо, защо звъните на полиция”, ми каза той. Други мъже , които вече се бяха събрали наоколо, веднага го дръпнаха . Момчетата миришеха на алкохол. Дойдоха линейка и полиция"...

Проверка е показала, че 22-годишната шофьорка е карала с 0.87 промила алкохол в кръвта. Тя няма предишни нарушения и ще бъде съдена по бързата процедура, казаха от пловдивската пътна полиция.