Къщите в селата Николово, Червена вода, Щръклево, Червен, Божичен, Красен, Нисово, Бръшлен и Сандрово са най-предпочитани за жителите на областта, показва анализ на агенция за недвижими имоти „Сиана“. В последните години се забелязва нова тенденция, според която хората започват да бягат от големите градове и да се насочват към околностите и по-точно селата. Къща на село до голям град е една много разумна инвестиция, тъй като без да има нужда да се откъсвате въобще от работата си, можете да релаксирате на спокойствие, а през уикендите да си правите барбекю с приятели, да се наслаждавате на къща на село с градина, а защо не и да отглеждате зеленчуци или плодове.
Отрицателните страни са свързани с повече разходи за транспорт, по-трудна поддръжка и по-малко комфорт в сравнение с градския апартамент.
Евтина къща на село можете да откриете в Червена вода за около 20 000 лв., но цената може да набъбне и до 350 000 лв, в зависимост от това къде се намира имотът и в какво състояние е. Най-евтиният вариант е малка къща около 70 кв.м с двор около 1 декар, а най-скъпите са със застроена площ от над 400 кв. м и дворно място от близо 2 декара, добре обзаведени и без необходимост от подобрения.
Ако обичате спокойния живот на чист въздух, в село Николово, което е сравнително модерно, с добре изградена инфраструктура и е достатъчно близо до Русе, можете да си купите къща от около 100 кв. м и 1 декар дворно място за около 50 000 лв., което е доста добра оферта за къща на село.
Къща на село търсят не само българи, а и чужденци, затова не се учудвайте, ако срещнете такива в селата, тъй като те добре осъзнават предимствата на селския имот и знаят какви дивиденти могат да спечелят от него, казват от „Сиана“.