Силвия Митева сложи край на кариерата си със зрелищен и трогателен бенефис, в който участваха невръстни грации от „Акро“, състезатели по спортна гимнастика от родния й клуб, девическият ансамбъл на националния отбор. Притаилите дъх зрители в Канев център имаха удоволствието да се насладят и на съчетания, изпълнени със страст и майсторство от примата на художествената гимнастика. Силвия наелектризира допълнително публиката с ефектните си трика във виолетово, червено и бяло. Когато на видеостената се появи пореден кадър от награждаването й на голямо състезание и зазвуча българският химн, всички станаха на крака, а в много очи просветнаха сълзи.
Силвия си взе довиждане с публиката сред взрив от  аплодисменти. Развълнувана до краен предел, тя благодари на майка си и на всички, които са я подкрепяли по време на трудната й кариера.
А сцената пред нея буквално бе запълнена от кошници с цветя - от феновете й, от областния управител Венцислав Калчев, от кмета Пламен Стоилов. Водещият прочете поздравителни писма, изпратени от момиченцата на „Черноморец“ /Бургас/ и ръководството на първото й училище - „Любен Каравелов“.
Изведнъж от публиката изникна зам.-министърът на спорта Йордан Йовчев и призидентът на федерацията по спортна гимнастика Красимир Дунев. Дунев й връчи плакет, а Йовчев й благодари за приноса й към българския спорт.
Така сред нова вълна от продължителни аплаузи голямата русенска спортистка слезе от спортната сцена, за да продължи по пътя на треньорската професия.