Неправилна маневра на шкода изнервила до такава степен двама братя с огнена кръв, че започнали да преследват нарушителя, да му присветват с фарове, да натискат клаксона и дори да блокират движението като препречат пътя му. След това рецидивистите отворили вратата на шкодата, опитали се да извадят 60-годишния шофьор, но за радост не успели.
За сметка на това обаче му ударили два юмрука. За екшъна от 3 януари пред бистро „Пристан“ на метри от сградата на полицията, „Утро“ разказа подробно. След като по-малкият от двамата братя - 30-годишият Георги Станчев се споразумя с прокуратурата на 4 месеца затвор и обществено порицание по радиото, дойде редът и на неговия брат.
37-годишният рецидивист Александър до последно не призна за вината си и затова бе наказан доста по-сурово от брат си. Той ще трябва да лежи две години в затвора при първоначален строг режим. Присъдата му е особено тежка и заради факта, че Александър се укрива близо две седмици, докато бъде закопчан от униформените. Самият рецидивист прокара тезата, че е искал да размаха пръст на неспазването на Закона за движение по пътищата и да накаже нарушителя. Присъдата може да се обжалва.