Строителен предприемач е разследван за укриване на данъци в размер на 700 000 лева.
Сигналът срещу А.Б. е получен в Икономическа полиция. При работата по него станало ясно, че бизнесменът е построил няколко жилищни кооперации за периода 2006-2012 година, които разпродал на пазарни цени, а парите прибирал с хвърчящи приходни касови ордери. В нотариалните актове обаче били вписвани значително по-ниските данъчни оценки на имотите, макар че в предварителните договори с клиентите са били посочени реалните цени.   
В този случай купувачите не са ощетени, защото са получили това, за което са платили, но е заобиколена държавата, която е лишена от стотици хиляди лева дължими данъци.
Вчера служителите от Икономическа полиция и от Окръжна следствена служба са провели акция под ръководството на Окръжна прокуратура. Претърсени са два офиса и две жилища на А.Б. Иззети са множество оригинални документи, свързани с избягване на плащането на данъчни задължения. До момента са установени недекларирани доходи в размер на около 700 000 лева. Строителният предприемач засега е на свобода до установяване на точния размер на неплатените данъци.