Голямото езеро в лесопарка „Липник“ в събота стана нов дом за хиляди едри шарани и амури благодарение на акцията по зарибяването, организирана от Общината. Символично кметът Пламен Стоилов пусна във водата единственото сомче, за което щастливото време във водоема без конкуренция предстои. Надявам се риболовците да са доволни и да се докажат като големи майстори с тези едри риби, каза още Стоилов.
Шараните и амурите са отгледани в рибарниците край Басарбово и на пускането им в езерото присъства шефът на развъдника Драгомир Хинков, който получи поздравления за отличната си работа.
По време на зарибяването КООРС демонстрира напълно обновената си лодка с мощен двигател, с която вече се охранява езерото в Лесопарка. Кметът Пламен Стоилов очаква, че така бракониерите ще бъда респектирани и незаконният улов в езерото ще бъде, ако не напълно пресечен, то сведен до минимум.
Кметът сподели още, че дългоочакваната замяна на горите в Лесопарка „Липник“, най-после на финалната права. В петък били внесени всички необходими документи в Министерството на земеделието и сега се очаква решението.