Обновеното каре на Централния общински пазар вече работи, а кметът Пламен Стоилов и управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев официално прерязаха лентата.
Метална конструкция, която тежи 22 тона, покрива всички търговски обекти в това пространство, но е абсолютно безопасна, увери шефът на фирмата. При поставянето й съществуващите дървета са запазени и тя позволява тяхното естествено движение.
Както вече „Утро“ писа, в новия модерен вид на тази част от пазара са вложени 200 хил. лева на фирмата. Резултатът е: 7 търговски маси с нов дизайн, 4 павилона за цветя, цех за производство на закуски и 6 магазина, някои от които с архитектурна визия по изискванията на търговците. Всички комуникации са изцяло подменени. Работата по обновяването е продължила 130 дни, имало е малко забавяне, защото мястото е било неподходящо за техниката и много от дейностите са извършвани на ръка. 
На част от новите обекти наемите са повишени с около 20%, но това няма да повлияе върху цените на стоките, увери управителят на „Общински пазари“.
През следващата година инвестиционната програма на фирмата ще продължи. Вече са готови техническите проекти за реновирането на пазара в „Чародейка“, но стойностите още не са калкулирани. Освен това на Централния пазар ще бъде довършено едно затворено пространство в ремонтираното сега каре, където също ще има търговски площи.
Кметът Пламен Стоилов изрази пълната си подкрепа за  инициативите на „Общински пазари“ и поздрави Кунчо Кунчев за старанието му да осигури по-красиви и удобни пазари за русенци.