За 25 поредна година модна агенция „Елит Д моделс“ кани тези, които мечтаят да станат дизайнери, модели, моделиери, режисьори, сценаристи в своите школи. Занятията, отвеждащи в интересния свят на модата, се провеждат в малката балетна зала на Русенска опера всеки вторник и четвъртък от 18 и 19.30 ч. Тук те ще научат как да се държат на сцена, да се движат правилно и дефилират като топмоделите. Заедно с това тук се изучават пантомима, танц, макияж, етикет, като бъдещите звезди на подиума развиват въображението си и творческото мислене. Специални часове са отделени на фотографията - пред и зад обектива.
Школата е за деца и младежи, които искат да се развиват като ярки личности, обясни Диана Поптонева, президент на „Елит Д моделс“. Децата, които участват в школите, достойно представят Русе в конкурсите „Малка Мис и Малък Мистър“, „Мис Тийн България“ и Super Model Ford Models, Little Miss and  Mister Planet, Little Miss and Mister Galaxy, New stars, чийто представител е Агенцията.
Наши модели са представяли колекции на световноизвестните законотворци в модата като Джан-Франко Фере, Пако Рабан, Стефан Ролан, Зеки Трико. Дефилирали са в Милано през 2006 година, снимали са за Долче и Габана и други марки, а през 2010-а Гюлсим Али представи България в Бразилия като победител в конкурса на американската агенция Форд моделс.