Внезапно излязъл на пътя чакал е причината за тежката катастрофа на автомагистрала “Хемус” вчера, съобщиха от полицията във Варна.

Оттам обясняват и как се е случил трагичният инцидент, който отне живота на един човек, а двама са в тежко състояние в болницата. 

Шофьорът на лек автомобил „Шкода“ предприел изпреварване, когато изведнъж пред него изскача дивото животно. За да не го удари, 28-годишният мъж свива рязко и се блъска в бетонен фундамент на мост.

От удара от автомобила му се разхвърчават части, които връхлитат върху движещото се в близост БМВ.

Вследствие на инцидента на място е загинал 33-годишен мъж от Търговище, който се е возил на преданата седалка на Шкодата. Шофьорът й, който е от Варна, е с опасност за живота. Той е с контузии на главата и на гръдния кош, и с фрактура на ръката.

Пострадала е и пътничка от задната седалка на автомобила. Тя е на 30 г. от Благоевград и е с контузия на гръдния кош, фрактура на дясната ключица и ломбален прешлен. Опасност за живота й няма.

36-годишната шофьорката на БМВ-то, която е варненка, е получила фрактура на лявата ръка в областта на китката. След извършения вчера преглед е била освободена за домашно лечение.

Катастрофата се разигра вчера около 6 часа между пътните възли Суворово и Неофит Рилски в посока Шумен.