Дунавският център за изкуства и занаяти се представи в Брюксел по време на Деня на добрата новина от България. Инициативата премина под патронажа на Бриджит Чарнота, бивш докладчик на Европейската комисия за България и Румъния, и в присъствието на българския посланик в Белгия Веселин Вълканов и евродепутатите Евгени Кирилов и Андрей Ковачев.
Управителят на Дунавския център за изкуства и занаяти Стефан Петков направи презентация за целите и бъдещата дейност на организацията. За Лютиерския център в Русе говори Иво Войков, а ученикът от Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“ Веселин Кехайов изсвири класически и съвременни пиеси за китара на инструмент, направен от самия него в Лютиерския център. На събитието бяха представени изделия на занаятчии от Русенския регион - рисувано стъкло, уникати от канап, прежди и дърво, както и пластики от бронз на дизайнера Роман Антонов.
След завръщането си от Брюксел в Дунавския център подготвят нова изява. На 30 октомври Цветанка Найденова ще покаже пред група деца от балканските страни как се изработват атрактивни изделия от канап и стъкло.