„Аз ще бъда най-големият лобист Русе да е вторият град с домакинство на европейското първенство по волейбол, но се нуждаем от гаранции, че залата ще бъде завършена в срок. А срокът е такъв, че федерацията трябва да представи на 1 януари 2015 година пред международната централа проекта на готовото съоръжение - да се види как изглежда и какво представлява - и тогава ще се вземе окончателно решение. Изводът е, че трябва да се работи бързо. Вече е ясно, че другата зала-домакин ще е „Арена Армеец“, заяви вчера пред „Утро“ легендарният русенски волейболист и фактор в новия мениджърски екип на федерацията Любо Ганев.
Той уточни, че има отлична представа докъде е стигнал градежът на залата до Кръговото, тъй като преди малко повече от месец е идвал в Русе и поспрял, за да огледа обекта.
„Разберете, ние като федерация ще наклоним везните към родния ми град, но топката засега не е в нашето поле. Иначе домакинството ще е чудесна възможност за популяризиране на волейбола в един голям волейболен център, какъвто беше Русе. А и тази зала с 5600 седалки и 1000 паркоместа ще е богатство за града. Много бих се радвал, ако се видим на европейско в моя роден град“, каза още Ганев.
Както писа „Утро“, премиерът Пламен Орешарски на среща с част от националите преди близо месец обеща, че държавата обмисля вариант да отпусне средства за довършване на залата в Русе и тя да домакинства на европейските мачове през 2015 година.