В разгара на лятото, когато дъждовете ще са само горчив спомен, а туристите ще искат почивката им да продължи вечно, в хотел „Панорама“ в курортен комплекс „Албена“ ще отдъхват с най-близките си хора двама русенски късметлии - Светла Петрова и Иван Василев. Техните имена бяха изтеглени вчера в офиса на „Албена Тур“ от управителя Милена Гогева.
В момента и в курорта има проблеми след проливния дъжд, но няма засегнати хотели, само се преместиха гостите на един от хотелите от съображения за сигурност, съобщи Гогева и успокои всички, които вече са си платили пакети за лятна ваканция.
Първо бе изтеглено листчето с правилно подреден пъзел и точно описание на гранд хотел „Фламинго“ на Светла. Тя е на 40 години и се грижи за доброто обслужване на студенти и преподаватели в барчето на Русенския университет.
Никога не съм печелила нещо подобно и в първия момент си помислих, че е шега, но пък не бях казала на никого, освен на колежките и много се зарадвах, разказа Светла. Тя допълни, че като дете е почивала в „Албена“ заедно с родителите си и от години планувала отново да се върне в любимия курорт, незасегнат от строителство и останал все така зелен и спокоен.
За Иван Василев и съпругата му Снежка вероятно уикендът 22-24 август ще е свободен от всякакви други ангажименти, защото семейството ще отпътува към морето. За участието в играта на „Утро“ и „Албена“ най-настоятелен бил синът му Владислав, който е студент в последния курс на специалността „Промишлен дизайн“.
Събирал съм капачки от бира, етикетчета, какво ли не, но не съм печелил и не се и надявах този път, споделя Василев и е доволен, че все пак бил опроверган в очакванията си. Той е строителен предприемач и затова обикновено в летните месеци е зает плътно на обектите. Това лято ще направи изключение и ще отскочи до перлата на Черноморието.