"Ще има глоби за футболистите, няма да има освободени. Евентуално през зимата ще имаме разговори с определени футболисти и ако намерим общ език, ще се разделим с някои от тях", обяви спортно-техническият директор на Левски Христо Йовов.

"Благодарих на феновете, че запазиха самообладание и подкрепяха отбора, както винаги, въпреки трудния момент. Още след мача казах, че Левски спечели дербито единствено на трибуните", каза Йовов.

"Проведохме разговор с президента. Набелязали сме някои главни точки, които ще бъдат предприети оттук насетне. Имахме разговори и в съблекалнята. Футболистите ще си понесат своите наказания. Всички разбират два дни след дербито какво сме направили. Оттук нататък имат поле за изява, още в събота имаме важен мач с Ботев", допълни Йовов.

"Ще има глоби за футболистите, но искам да си остане в клуба. Не искаме да парадираме с тези неща. Явява се като задължително. Аз винаги съм бил противник на това нещо, но с оглед отношението към мача с ЦСКА е неизбежно. Няма да има освободени. Предполагам, че треньорите ще гледат мача още веднъж и най-вероятно ще направят някои промени. В никакъв случай обаче няма да гоним футболисти, тъй като ние сме европейски клуб и по един или друг начин трябва да спазваме договорите, които сме подписали. Евентуално през зимата ще имаме разговори с определени футболисти и ако намерим общ език, ще се разделим с някои от тях", заяви още Йовов.

"Има вече ясна концепция и аз я изложих пред г-н Батков. Веднъж завинаги трябва да се излезе от този омагьосан кръг. Левски трябва да има ясна визия какво ще прави занапред. Да се надяваме минимум след година Левски трябва да заприлича на отбор, който играе модерен и рационален футбол и който да носи успехи. Това са треньорите в момента и имат поле за изява. Ако не покажат необходимите резултати, няма време за губене и те са наясно с това. Знаят, че Левски е една "мелачка" за треньори, за ръководители и футболисти. С тях всичко е уточнено. Имат време до зимата. Казал съм, че резултатите не са най-важното, но играта трябва да е различна от тази срещу ЦСКА. С оглед на сезона всички трябва да проявят търпение. Трябва да поставим здрава основа за нещо голямо", допълни той.

"Всички, които разбират от футбол, ще се изсмеят, ако кажа, че нашата цел е титлата, но докато има теоретичен шанс Левски ще се бори. Трудно е, но с оглед и резултатите, които се получават, все още не сме изгубили надежда. Веднага след мача с ЦСКА казах, че тези футболисти имат качества и характер. Доказаха го и миналата година, когато имахме шанс да спечелим титлата. Видяхме тогава, че Левски има сили да се бори и има воля за победа. Повечето от футболистите и сега са в съблекалнята и трябва да дадат тон", каза още Йовов.

"Наказанията не ги налагаме за стряскане. Клубът трябва да покаже, че има отношение специално към този мач. Левски е губил мачове, сигурно ще губи и занапред, но не може по този начин да загубиш дербито. Независимо дали си слаб или добър, ти трябва да бъдеш безкрайно мотивиран. Футболистите знаят, че могат да се справят. Аз вярвам в тях, защото с повечето съм бил в съблекалнята и знам, че могат да излязат от тази ситуация. Въпрос на тяхно усещане. Всеки чувства вината. И аз съм имал такива дни и ситуации. Всеки знае, че това е абсолютно заслужено, а плюс това им е представена възможност от клуба при едно добро представяне оттук насетне, тези неща да се отменят", завърши Йовов.