Спортният директор на "Левски" Христо Йовов се яви пред отбора преди първата тренировка след боя от ЦСКА (0:3), за да обяви решенията, които е взел заедно с Тодор Батков. Бижутера съобщи на "сините", че ще бъдат глобени, но заканата на адвоката за раздяла с играчи на този етап се отлага. На треньорите Антони Здравков, Елин Топузаков и Мариан Христов пък се гласува пълно доверие - нещо, което Батков обяви и веднага след срамната загуба от "армейците" в събота.

Месечните възнаграждения на футболистите за октомври ще бъдат орязани с 30%. Играчите са приели спокойно санкцията, която се стовари върху тях. Това не е и първият път, в който "сините" футболисти отнасят глоба. Миналата година тимът отново беше санкциониран.

Йовов каза, че ако отборът промени играта и отношението си, глобите могат да бъдат компенсирани.

"Срещнахме се с президента и взехме решение футболистите да бъдат глобени. По принцип винаги съм бил противник на това нещо, проблемът не е в загубата. "Левски" е губил и ще губи още мачове. Лошото е, че не се видя необходимата мотивация за вечното дерби. Играчите са глобени, всеки прие новината по различен начин. Няма да има футболисти, които да бъдат изгонени, но треньорите ще преценят кой да играе в следващите срещи. Със сигурност ще има промени. Треньорите остават, преди паузата ще коментираме", заяви Йовов.

"Глобите са факт, защото клубът трябва да покаже отношение към този мач. Не може да има такава игра в дерби като това с вечния враг ЦСКА. Няма значение дали си слаб, дали си добър. Не можеш да имаш такова отношение. Мисля, че футболистите ще успеят да се справят, вярвам в тях", добави Йовов.