Няма как да съм участвал в трафик на наркотици, тъй като от януари до август 2011 година съм имал задгранични пътувания в Гърция, Турция и Сирия, заяви вчера пред окръжните магистрати Венцислав Ангелов-Чикагото. За да се установи дали наистина соченият за наркотрафикант мъж е бил в чужбина и на кои дати, съдът отложи делото, за да се поискат справки от Гранична полиция за воаяжите на Чикагото.
Освен Венцислав Ангелов, подсъдими за трафик на 5171.90 грама кокаин на стойност 1 448 132 лева са още брат му Пламен на 47 години и неговият племенник 30-годишният Анатоли Дамянов. Според прокуратурата има сведения, че от лаптопа на Чикагото са търсени самолетни билети по интернет за полети в Холандия и Гърция.
На 9 юли, когато ще е следващото заседание по делото, ще бъде разпитана майката на едно от седемте деца на Ангелов, която е присъствала на неговото задържане в Златни пясъци. Освен това ще бъде изискана и спешна информация от Община Русе за това дали Ангелов е лишаван от родителски права. Съдът обаче не допусна искането да бъде разпитан биологичният син на Чикагото Йордан Бонев, който е осиновен от своя дядо. 
Името на Йордан, който нашумя покрай движението на Бисер Миланов-Петното „Свобода“, бе замесено в делото по наркотрафик от спряганото за муле Янислав С. Вчера 28-годишният мъж най-накрая се яви в съда и посочи, че именно с Бонев е имал среща в Амстердам и в негово присъствие от неизвестен чужденец му бил връчен куфар, който трябвало да пренесе до Гърция. До Холандия пък Янислав отишъл за сметка на племенника на Чикагото Анатоли. А целта на пътуването му била да си намери работа. Дамянов дори му услужил с телефон, тъй като мобилният на Янислав бил счупен. Има обаче версия, че телефонът бил предназначен за инструкции със смс-и. Подобни обяснения в предходно заседание даде и Иван И. с прякор Чупения, който с пари на Дамянов отишъл да си търси препитание в Перу, но в крайна сметка се оказал издирван за наркотици от Интерпол. Самият Янислав призна, че е съден за трафик на марихуана в Холандия, както и за притежание на амфетамини в Русе. Никога обаче не бил получавал предложение да пренася наркотици и не познавал никой от подсъдимите освен Анатоли, с когото били съученици.