Русенец на 34 години и 42-годишен бургазлия са арестувани по обвинение за въоръжен грабеж. Работата по издирването им започнала на 13 юни, петък, след сигнал от управител на частна фирма в София за извършен грабеж. Той обяснил, че малко преди 16 часа на фаталната дата касиерката и служител от фирмата му били нападнати от трима маскирани с шапки и очила до банков клон в жк „Младост 1“. Грабителите ги напръскали със спрей и ги заплашили с пистолет, след което им отмъкнали чанта с близо 23 000 лева.
Само за 4 дни криминалистите установили двама от извършителите. Това са Б.Б. с прякора Денков от софийското село Лозен, регистриран в полицията за кражби и грабежи, и К.Л. от Русе, който живее в същото село без адресна регистрация. Той пък е известен на органите на реда за търговия с наркотици, а в момента трябвало да е под домашен арест по друго досъдебно дело.
На 16 юни Б.Б е бил арестуван в Равда, Бургаско, а белезниците щракнали на ръцете на русенеца в София. При обиските в квартирите и колите им са намерени част от откраднатите 23 000 лева. В жилището на русенеца е открита марихуана, а в колата му - хероин. Двамата са задържани за 72 часа, след които русенецът вече ще бъде ефективно зад решетките.