Млад мъж е починал от свръхдоза наркотик до входа на подземен гараж на ул.“Борисова“, за който се влиза откъм ул.“Цариград“.
Сигнал за изпадналия в агония младеж е получен на тел.112 в 9 часа във вторник. На място са пристигнали две линейки, едната от които с реанимационен екип, и полицейски патрул от Първо РПУ. Усилията на медиците да върнат 32-годишния Виктор Б. към живота останали напразни. До трупа е имало още две момчета, които се уплашили, като видeли, че съратникът им е починал, и избягали. При извършения оглед от оперативна полицейска група и съдебен лекар не са открити следи от насилие. Трупът е откаран за аутопсия, която показала, че причината за смъртта е свръхдоза хероин, вкарана в организма му чрез инжекция.
Виктор е страдал от комбинирана злоупотреба на алкохол и наркотици, поради което миналата година е бил включен в метадонова програма за отказване от дрогата, установи проучване на „Утро“. Всичко с лечението му вървяло добре и младият мъж бил на крачка от спасение от тежката си наркозависимост, но на 20 ноември изненадващо подал молба за отказване от програмата, тъй като щял да ходи да живее и работи при сестра си в Германия. Медиците са минали към плавно намаляване на дозите му, но Виктор изпаднал в тежка абстиненция и бил приет на лечение в специализираното отделение в Психодиспансера.
На 16 декември бил изписан в много добро състояние. Оттогава никой не е чувал нищо за него до април, когато се появил в отделението за лечение с метадон и се похвалил на служителите, че се чувства много добре. Не се изключва вероятността тогава Виктор да е отишъл в отделението, за да вземе от някой пациент метадон. И тъй като явно не е успял, е започнал пак да се друса - до вторник, когато се е предозирал с хероин.