Двама всеотдайни изследователи на творчеството на именития учен, роден в Русе - академик Михаил Арнаудов, представиха една по-малко известна страна на живота и творчеството на учения. С тези думи д-р Велислава Донева от Русенския университет откри вечерта в библиотека „Любен Каравелов“, посветена на публицистиката и политическата дейност на академика. За новата книга на доц.Емил Димитров от Великотърновския университет говори доц.Руси Русев, преподавател в РУ, също изследовател на Арнаудов и издал преди година книга за него.
В своя труд „Публицистиката на Михаил Арнаудов“ от поредицата „Човек на дълга и честта“ на издателство „Изток-Запад“ Димитров проследява дългия път на изтъкнатия български учен от редови член на Национал-либералната партия до политик с безспорен авторитет. Основният акцент пада върху публицистичните творби на академик Арнаудов, като авторът прилага и неизвестни досега текстове, подчерта Русев.
Поздравителен адрес за доц.Емил Димитров изпрати кметът Пламен Стоилов, а началникът на общинския отдел „Култура“ Ива Чавдарова поздрави автора на книгата за пристрастието, с което той връща читателите към светлите умове на българската хуманитаристика.