Примата на българската художествена гимнастика през последните години и голямата спортна гордост на Русе Силвия Митева ще блесне със съчетания на всички уреди като кулминация на грандиозната гала, с която ще сложи край на състезателната си кариера. Дългоочакваният бенефис в Канев център ще се състои тази събота от 19 часа, а участие в емоционалния празник ще вземат състезатели по художествена, спортна, естетическа гимнастика, много деца от родния й клуб „Акро“, формация за модерен балет „Мираж“. Билети за шоуто се продават вече в Канев център и в залата по художествена гимнастика в „Ялта“.
Събитието ще стане факт с подкрепата на Община Русе, „Агротрон 2007“ /Търговище/, ВиК, Пристанищен комплекс и др. 
„Датата за бенефиса - 21 юни, не бе избрана случайно. В нея има символика, защото се състезавах в продължение на 21 години. Бенефисът ще мине под мотото „Силата на любовта“, защото всичко, което влагах в тренировките и като спортистка, бе под знака на една голяма любов. Надявам се да зарадваме моята родна публика с един вълнуващ и прекрасен празник“, заяви Митева на пресконференция вчера.
„Решението ни да спрем не беше лесно. Отлагахме го на няколко пъти. В крайна сметка Силвия се осмели да каже най-сетне: „Бях дотук!“ Няма нищо по-естествено да приключи спортната си кариера в родния Русе, под флага на родния „Акро“. Този празник буди у мен смесени чувства, тъй като кой може да бъде щастлив с края на кариерата си! Но всяко начало си има край“, каза нейната майка и лична треньорка Силвия Дивчева. 
Чаровната Митева продължи, че ще остане близо до своя любим спорт като треньор и съдия. На този етап имала няколко предложения за работа в чужбина, но тепърва щяла да решава в коя посока да поеме.
Кметът Пламен Стоилов отбеляза, че Русе бе горд град с елитен спортист в години, когато българската художествена гимнастика далеч не жънеше успехи както в недалечното минало.
„Силвия ни даваше самочувствие. Бенефисът е най-малкото, което заслужава. Надявам се, че тя ще помага така, че Русе да си върне уникалната роля в българската гимнастика въобще. Вярвам, че след ремонта на залата треньорите в клуб „Акро“ ще се радват на по-добри условия за работа и на нова вълна от бъдещи шампиони“, каза Стоилов.
Той връчи на Силвия Митева и Силвия Дивчева по един букет разкошни цветя, след което подари на шампионката картина със сюжет Паметника на свободата и централния градски площад.