Това световно май ще е рекордно заради количеството мастило по телата на футболистите. Кои имат най-добрите татуировки? Класацията е на Кристиан Щадил, собственик на датската фирма за спортна екипировка Hummel и голям фен на татусите. Много от посочените обаче не участват в Бразилия.

1. Даниел Агер
"Трябва да започна със сънародник. Той е датчанин, един от най-добрите защитници и е покрит с мастило. Освен емблематични за викингите татуировки и надписи на датски той има и изречението на латински "Смъртта е сигурна, но не и часът, когато ще пристигне" на врата си. Най-новото е YNWA (You'll never walk alone) и показва отношението му към феновете на "Ливърпул". Той ми е партньор в tattoodo.com и се опитваме да създадем най-големия сайт за тату дизайн в света."

2. Дейвид Бекъм
"Готиното момче на футбола. Татуировките му напомнят за неговите професионални и лични успехи - шампионски титли, откриването на любовта, децата, всичко това нарисувано с мастило."

3. Златан Ибрахимович
"Той е швед, но трябва да признаем, че има от всичко. Червен дракон на гърба, японска риба кои (избрана, защото плува срещу течението - като Златан), индианско перо, надпис "Само Господ може да ме съди", асо купа... Явно е пристрастен към татуировките. Оценявам го, ние всички сме такива."

Ето и останалите:
4. Неймар
5. Даниел Алвеш
6. Серхио Рамос
7. Езекиел Лавеци
8. Кевин-Принс Боатенг
9. Александър Коларов
10. Найджъл де Йонг