Най-добрата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров ще бъде поставен под №11 в схемата на тазгодишното издание на турнира от Големия шлем - "Уимбълдън". Надпреварата стартира в понеделник, а жребият ще се тегли в петък.

Това е най-високата позиция в Шлема в кариерата на българина.

Позицията на Димитров означава, че няма да срещне поставен тенисист в първите два кръга в "Ол Инглънд клъб", а в третия негов съперник би бил някой от поставените от 17-о до 24-о място. Това са Михаил Южни, Фернандо Вердаско, Фелисиано Лопес, Кевин Андерсън, Александър Долгополов, Филип Колшрайбер, Томи Робредо и Гаел Монфис.

При жените Цветана Пиронкова няма да е сред поставените.

При девойките на Wimbledon България ще бъде представена от Джулия Терзийска. 18-годишната тенисистка ще започне от квалификациите в британската столица.

Междувременно стана ясно, че Григор Димитров ще излезе срещу Томаш Бердих в единствената си среща от демонстративния турнир "BNP Paribas Tennis Classic", провеждащ се на кортовете на "The Hurlingham Club" в Лондон. Двубоят между двамата е втори в програмата за четвъртък, която ще бъде открита от 16:00 ч. българско време от Анди Мъри и Томи Робредо, а веднага след неговия край, около 17:30-18:00 ч., на корта ще излязат Димитров и Бердих.