Пътните знаци освен че могат да бъдат безумни, могат и да са опасни за вашето здраве. Един такъв дебне точно в началото на ул. „Гладстон“, на тротоара до Грила.
Това място определено не е за разсеяни хора, защото знакът е поставен на такава височина, че рискът от челен сблъсък с него е съвсем реален. Особено за тези, които преди да завият по „Гладстон“ са минали през търговския обект на ъгъла да си купят пиле на грил или скара.
Първо, пилонът, върху който са монтирани пътните знаци, се намира на необичайно място - само на една плочка разстояние от сградата. Второ, табелата, която указва, че улицата е задънена, е толкова ниска, че дори невисоки хора могат спокойно да се ударят в нея.
Не е нужно човек да е много умен, за да прецени, че нито мястото, нито височината, на която се намира въпросният знак, са подходящи.
Шофьори намират за безумна и комбинацията на двата знака, които се мъдрят един над друг. Те смятат, че горният, който забранява влизането на коли по ул. „Гладстон“ в двете посоки е напълно достатъчен и няма никаква нужда от долната опасна табела, която указва, че улицата е задънена в другия си край до Театъра.
Още в понеделник ще вземем мерки, обеща вчера зам.-кметът по комунални дейности Свилен Иванов, след като „Утро“ го сигнализира за ситуацията на малката уличка. Иначе обясни, че забраната по „Гладстон“ е въведена само временно заради строежа на рампата към подземния паркинг на ул. „Черно море“. Затова и ограничението, както се вижда от третата табела, е само между часовете 8 и 18,30, когато по трасето минава строителна техника.
Добре е, че Общината се ангажира да вземе бързи мерки, но още по-добре би било, ако въобще не се допускат недомислици. Защото казусът „Гладстон“ със сигурност не е единствен. Достатъчно е да споменем стълбовете на уличното осветление по тротоара покрай НАП - противно на всякаква логика те са монтирани почти по средата му.