Григор Димитров постигна изключително трудна победа над французина Беноа Пер с 4-6, 6-2, 6-2 и се класира за финала на тенис турнира в Стокхолм, който е от категория "АТР 250".

По този начин най-добрият български тенисист се класира за втори път в своята кариера на финал на турнир от ниво АТР и ще гони първата си титла от този ранг.

Световният номер 25 Пер започна много силно срещата в шведската столица и спечели първия сет с 6-4. Хасковлията обаче показаха характер във втория сет и успя да изравни резултата след 6-2 в него. Третият сет започна доста равностойно, но Гришо успя да пробие сервиса на своя съперник при 2-2. Той затвърди подаването си и поведе с 4-2, а след това постигна нов пробив и така нямаше проблем да затвори мача с 6-2.

Седмият в схемата на турнира Димитров ще играе за титлата с испанеца Давид Ферер, сразил по-рано днес Ернестс Гулбис в три сета. С победата си над новата звезда на френския тенис, българинът си осигури 50 400 евро от наградния фонд и 150 точки за световната ранглиста на ATP.