С 2500 лева фондация „Бистра и Галина“ подпомага даровити русенски деца. По програмата „Талантливите деца на Русе“ средства получават младите пианисти от Училището по изкуствата Кристиян Кушчев и Десислава Карагьозова за участието им в конкурса „Франц Шуберт“, а Кристиян Ангелов - за конкурса „Наследници на Орфей“ в Албена, където взе първа награда. Тромпетистите от класа на Олег Филипов Симеон Симеонов и Виктор Николов благодарение на „Бистра и Галина“ се явиха на конкурс в Стара Загора, а на Кристиян Симеонов от театър-школа „Артистисимо“ беше платена таксата за школата.
По програма „Семейството на добрите хора“ помощ получиха студентите от Русенския университет Маринела Дечева, Силвия Славкова и Красимир Петков. Мерилин Осман от Професионалната гимназия по електротехника и Георги и Теодор Илиеви от Училището по изкуствата бяха подпомогнати за закупуване на учебни помагала и транспорт. 
Традиционно фондация „Бистра и Галина“ продължава партньорството си с Общинския детски център за изкуство и култура, като помогна при осигуряването на плакети и пластики за наградния фонд на националния ученически конкурс „Стоян Михайловски“.