Състоянието на управляваната от бизнесмена Красимир Даков фирма „Булстарс“ е необратимо, фирмата не може да бъде оздравена, освен ако задълженията й не бъдат силно редуцирани, заяви назначеният от съда временен синдик на дружеството Елин Топалов.
Вчера на първо събрание на кредиторите се събраха Обединена българска банка, „Пума България“ и НАП - на тях „Булстарс“ дължи общо 16 862 192 лева. Това събрание трябваше да приеме доклада за състоянието на дружеството, изготвен от назначения от съда временен синдик, и да избере постоянен. Кредиторите единодушно решиха постоянният синдик отново да бъде софиянецът Елин Топалов. Всички сделки и действия с имуществото на дружеството вече ще минават през него.
Както „Утро“ писа, в края на септември Русенският окръжен съд откри производство по несъстоятелност на „Булстарс“. Делото срещу фирмата бе заведено от „Пума България“, а впоследствие се присъедини като кредитор и ОББ. Общият размер на дълговете на „Булстарс“ според съдебното решение за обявяването на дружеството в несъстоятелност, възлиза на 20 999 665 лева.
Най-много пари „Булстарс“ дължи на ОББ - общо над 12 милиона, повече от 3 милиона е и задължението към „Пума България“. А държавата е записана в списъка на кредиторите със 123 818 лева. Но представителят на приходната агенция намекна, че има и други вземания, включително към общината, които тепърва ще бъдат установявани.